Architectuurgids Delft

Over StAD

Het bestuur van Delft Design besloot eind 2007 om de Delftse architectuurgids een compleet nieuw uiterlijk te geven. De laatste architectuurgids, nog in zwart-wit uitvoering, dateerde uit 1992. Een nieuwe gids was nodig, met een nieuwe uitstraling en met vooral veel aandacht voor de recente architectonische aanwinsten in Delft.

 

Het plan voor een hernieuwde uitgave is sterk aangemoedigd door de monumentenafdeling van de gemeente Delft en de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Het ontbreken van een dergelijke gids werd als een behoorlijk gemis ervaren. In maart 2007 startten de eerste verkennende gesprekken tussen betrokken en geÔnteresseerde partijen in het toenmalige Bacinol. Toen werd de basis gelegd voor de Stichting Architectuurgids Delft, die via een website is in te zien. Naast de digitale versie komt de Architectuurgids Delft ook in boekvorm uit.

 

Aan de Delftse architectuurgids hebben deskundigen uit verschillende vakgebieden hun bijdragen geleverd. Ook aan de website en aan het boek hebben verschillende mensen meegewerkt. Wij zijn hen bijzonder erkentelijk voor hun enorme inspanning. Dat geldt ook voor uitgeverij Matrijs, die er een fraaie uitgave van heeft gemaakt, waar wij als bestuur bijzonder trots op zijn.

 

Ook danken wij de Delftse bedrijven heel hartelijk die dit project wilden sponsoren. De gemeente Delft, de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, Delft Design en enkele belangrijke fondsen danken wij voor hun financiŽle ondersteuning en hun vertrouwen in dit project.

 

Het bestuur van Stichting Architectuurgids Delft.

 

Zoek gebouwen in Delft
Periode
Kaart
zoeken op de kaart