Architectuurgids Delft

Gezondheidscentrum

Verscholen tussen de bomen en gelegen aan een grote vijver heeft een bestaand gezondheidscentrum een prachtig nieuw onderkomen gekregen. In het groengebied langs de Provincialeweg in een naoorlogse woonwijk straalt het openbare gebouw een verrassende eenvoud en nieuwheid uit. Een drijvend ponton lijkt opgebouwd te zijn uit drie horizontale betonnen platen met daartussen twee verdiepingen. Die liggen iets terug en zijn gemaakt van houten puien met verdiepingshoge glasvlakken Aan de voorzijde wordt de middelste horizontale lijn alleen doorsneden door een twee verdiepingen hoog venster, waarin zich de entree bevindt. Ook binnen is er evenwicht. Wit stukadoorswerk, grijze leisteen vloeren en enkele vlakken in blank hout garanderen een tijdloos ontwerp. De ruimten zijn gegroepeerd rond een brede centrale gang waarin nissen met voorzieningen zijn geplaatst. De gang is als afzonderlijk volume herkenbaar omdat deze hoger ligt dan de aanliggende ruimten.

Details

Adres
Pootstraat 174
Categorie
gezondheidscentrum
Architect
Splinter architecten
Jan Splinter (p.a.
1951)
Periode
1990-2010
Bouwjaar
2008
Bouwstijl(en)
neomodernisme

Foto's

  • Gezondheidscentrum
Zoek gebouwen in Delft
Periode
Kaart
zoeken op de kaart