Architectuurgids Delft

Bibliotheek en kinderdagverblijf

Het bibliotheekgebouw en kinderdagverblijf Het Spant liggen als twee abstracte prismavormige volumes, geÔnspireerd op boerenschuren, aan een sloot met wilgen. Via een brug loopt het wandelpad tussen de twee gebouwen door de wijk Tanthof in. De bibliotheek bestaat uit een driehoekig volume, waarbij op het hoogste punt een insteekverdieping is gemaakt. Dit driehoekige volume loopt, onderbroken door het voetpad, door in het kinderdagverblijf. Om deze driehoek is nog een extra rechthoekig volume geschoven. De totale opbouw bestaat uit glas en staal. De gevel en het dak worden onderbroken door een horizontale glasstrook en zijn bekleed met staalplaten. Rondom het kinderdagverblijf is een besloten speelgelegenheid aangelegd. De hoge kale wand van de bibliotheek, oorspronkelijk alleen omzoomd door een rij bomen, vormt nu het decor van wijkcentrum De Hofstee. Vanaf het eeuwenoude Abtswoudsepad vormen de beide gebouwen een mooie overgang van een oude route naar een nieuw woonwijk.

Details

Adres
Sandinoweg 84 en 151
Categorie
wijkcentrum
Architect
cepezed
Jan Pesman (p.a.
1951) en Michiel Cohen (p.a.
1946)
Periode
1990-2010
Bouwjaar
1992
Bouwstijl(en)
hightech architectuur

Foto's

  • Bibliotheek en kinderdagverblijf

Overige media

cepezed
Zoek gebouwen in Delft
Periode
Kaart
zoeken op de kaart